Sinds een paar jaar bieden wij onze klanten de mogelijkheid om hun Ballerine een tweede leven te geven door middel van revisie. Na een grondige inspectie, het vervangen van alle elektronische componenten, het vernieuwen van de kussens en een algehele poetsbeurt staat er weer een prachtige ‘bijna’ nieuwe stoel, die weer vele jaren probleemloos haar werk kan doen. Klanten reageren enthousiast op deze mogelijkheid en er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Daardoor zien wij veel verschillende stoelen in onze werkplaats. Van ‘rijp voor de sloop’ tot ‘keurig onderhouden’. Ze zijn stuk voor stuk 15 tot 20 jaar oud en hebben allemaal een eigen verhaal.

Zo ook de stoel die wij een tijdje geleden mochten reviseren. Deze stoel werd in 2006 verkocht en na 10 jaar intensief gebruik besloot de eigenaresse in een nieuwe Ballerine te investeren en haar bestaande stoel te verkopen. Een paar maanden geleden kregen wij een telefoontje voor een reparatie en gezien de leeftijd van de stoel besloot de huidige eigenaresse (inmiddels de derde!) om voor revisie te gaan. En zo was de stoel die wij in 2006 verkochten na 17 jaar terug in onze werkplaats. En toen zij die verliet kon ze er weer jaren tegenaan.

Dit verhaal maakt ons niet alleen blij en trots op ons product. Het doordringt ons ervan dat duurzaamheid niet alleen een trendy modeverschijnsel is. Met onze revisies laten wij zien dat duurzaamheid niet alleen een praatje is, maar dat het kan, dat het werkt. Dat het de weg naar de toekomst is.